Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Melyik a jobb: a fülke, vagy a „konténer-szálloda”?

TÉMÁK:
#kamion #szálloda
Fotó: roatel.com
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Újfajta szálláslehetőséget próbálhatnak ki a Bréma közelében megpihenő kamionosok.

A 4 szobával, zuhanyzóval és illemhellyel is felszerelt, mintegy 13 méter hosszúságú, úgynevezett „konténer-szállodát” egy autópálya melletti szervizparkolóban nyitotta meg a Roatel. A cég neve a road+hotel szavakból tevődött össze, ezzel is utalva új megoldásukra.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

A hő- és hangszigetelt mikrohotel bár ötletes, nem lesz túl olcsó benne megszállni, egy éjszakáért ugyanis 49 eurót, átszámolva nagyjából 17 ezer forintot kérnek. Továbbá felveti a kérdést, hogy megéri-e magára hagyni az értékes szállítmánnyal megpakolt kamiont?

Mellette is szólnak azonban érvek, a legfontosabb talán, hogy napjainkban mindennél jobban szükségük van a sofőröknek a minőségi pihenésre. A körülmények pedig teljesen alkalmasak erre, hiszen saját vizesblokk, elektromos redőnyök, gardrób, asztal, tv/wifi, valamint egy 90×200-as ágy is a vendégek rendelkezésére áll.

A konténerszobák alapterülete 7,5 négyzetméter, belmagasságuk pedig 2,5 méter, ez hozzávetőlegesen 30%-kal nagyobb a fülkénél. Az ötlet düsseldorfi vállalkozóktól származik, és további 600 hasonló szálláshely létesítését tervezik a következő években – írta meg a trans.info