Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Könnygázfelhőben kellett lejátszania mérkőzését a River Platenek Kolumbiában

Forrás: Twitter / River Plate
not image

Kolláth Benjámin

2021. május 14. - 22:16

Barranquillában hatalmas tüntetések közepette rendezték meg a Copa Libertadores meccsét a Junior és a River Plate között, amelyet a sűrű könnygázfelhő ellenére sem szakítottak félbe.

A kolumbiai Junior és az argentin River Plate játékosai, illetve edzői is folyamatosan a szemüket törölgették, mivel szerdai Copa Libertadores-mérkőzésük előtt a rendőrök a barranquillai stadion melletti tüntető tömeget könnygázzal próbálták feloszlatni a CNN cikke szerint.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Korábban rögzített képek tanúsága szerint a River rövidített is a bemelegítésen hasonló okokból. A Romelio Martinez stadion fogja majd júliusban rendezni az idei Copa America fináléját. A meccset végül folyamatos szirénaszó és dörrenések mellett játszották le, 1-1-es döntetlen lett.

Az országban két hete zajlanak nagy létszámú tüntetések az Iván Duque kormánya által bejelentett adóemelések miatt. Bár ezeket pár nap múlva visszavonták és a pénzügyminiszter is lemondott, de a tüntetők attól félnek, salátatörvényekbe rejtve visszahozzák az adóreformot, ezért Duque kormányának távozását követelik.

Szintén Kolumbiában, Pereirában az Atletico Nacional és az uruguayi Nacional meccse kezdődött egy óra késéssel a tüntetések mellett, míg egy nappal később, szintén Barranquillában az America de Cali és az Atletico Mineiro mérkőzése ötször is félbeszakadt a könnygáz miatt.

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség a múlt heti kolumbiai meccseket Paraguayba és Ecuadorba vitte, hogy a tüntetések ne zavarjanak be, azonban az eheti incidensek különösen aggasztóak lehetnek, tekintve, hogy egy hónap múlva Argentinával közösen Kolumbia rendezi a Copa Americát. 15 meccset fognak itt tartani, a döntőre pedig július 10-én Barranquillában kerülne sor.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.