Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,276 $

A Kongresszus azonnali fellépést sürget a PlayStation japán piaci dominanciája ellen

Fotó: Unsplash/Nik
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hét elején az amerikai Kongresszus több tagja is felszólalt a konzolháború kapcsán, és versenyellenes magatartással vádolta a PlayStationt.

A konzolháború már jó ideje tart, ám ezúttal egy új szereplő csatlakozott a harchoz, az amerikai Kongresszus. A GameSpot jelentése szerint a képviselőház 10 tagja levelet küldött az amerikai kereskedelmi képviselőknek és a kereskedelmi miniszternek a Sony kapcsán.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A levélben állítják, hogy a Sony kihasználja a japán kormány tétlenségét, és a versenyellenes magatartásával profitál. Állítják továbbá, hogy a Sony a „high-end konzolok piacának 98 százalékát birtokolja Japánban”, és a vállalat olyan megállapodásokat köt, melyekkel távol tartja az Xboxtól a japán játékokat.

Szerintük mindez sértheti a japán trösztellenes törvényeket. A levél szövege azért is pontatlan, mert valójában Japánban a Nintendo rendelkezik a legnagyobb piaci részedéssel. Állításaik alátámasztására pedig megjegyezték, hogy a közelgő egyik legjelentősebb japán játék, a Final Fantasy XVI kizárólag PlayStationre jelenik meg.

A levél további részéből azonban kiderül, hogy mely vállalatot kívánja védeni a Sonyval szemben az amerikai képviselőház egy része:

„Úgy tűnik, hogy a Sonyval szembeni büntetőeljárás mellőzésének tényleges politikája masszív akadályt jelent az amerikai export számára, és ez komoly hatással van a Microsoftra és számos amerikai játékfejlesztőre és kiadóra, akik világszerte értékesítenek, de a Japánban elért bevételeiket ez a gyakorlat csökkenti.”