18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Brutális terrortámadást hajtottak végre, 14 embert fejeztek le

Fotó: Twitter/Daily Ummah International
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 5. - 15:49

Megint civilekre rontottak rá a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Ituri tartományban, ahol ezúttal legalább 14 ember vesztette életét.

Egy helyi civil szervezet beszámolója szerint a merénylet mögött feltehetően a Kelet-Kongót rettegésben tartó Egyesült Demokratikus Erők (ADF) nevű milícia állhat – számolt be róla az AFP hírügynökség.

A fegyveresek már reggel megérkeztek Tsani Tsani és Mapasana környékére, ahol válogatás nélküli mészárlásba kezdtek, ráadásul egész nap fel sem hagytak az erőszakkal.

A civil szervezet elmondása szerint a menekülők legalább 14 lefejezett holttestet láttak út közben, de várhatóan ez a szám tovább fog emelkedni.

A kiemelt brutalitásáról híres ADF egyébként az elmúlt hónapok során rendkívül erőszakossá vált, nem egy alkalommal követtek el több tucat halálos áldozattal járó terrorcselekményeket.

Az ADF 2013 óta legalább 6000 civil haláláért felel, elsősorban Ituri, Észak-Kivu és Dél-Kivu tartományokban szoktak merényleteket végrehajtani és a feltételezések szerint az Iszlám Állam is támogatja őket.