Fotó: Twitter/France24

33-an hunytak el, miután belecsattant egy busz egy üzemanyagszállító tartálykamionba

Szerző: Nagy Noel

Horrorisztikus baleset történt a hétfői nap folyamán a Kongói Demokratikus Köztársaságban, melynek egy során egy zsúfolt busz belerohant egy üzemanyagszállító tartálykamionba.

not image

Nagy Noel

2021. augusztus. 4 - 02:12

Antoine Pululu helyi rendőrkapitány a francia AFP hírügynökségnek elárulta, hogy az ütközés következtében hatalmas lángok csaptak fel, amelynek következtében nagyon sokan halálra égtek.

Egy másik rendőrségi forrás beszámolója szerint horrorisztikus jelentekre értek ki a rendőrök és a mentősök, sok holttest egyszerű megsemmisült a pusztító tűz következtében.

Elmondásuk szerint a halottaknak éppen ezért megadták a „végső tiszteletet” nem messze a baleset helyszínétől, Kibuba falvában a hétfői nap folyamán.

A baleset Kibuba mellett történt a kongói egyes számú autópályán, ami a főváros Kinshasát köti össze Kikwit városával. A konkrét eset 180 kilométerre történt a fővárostól.

A Kongói Demokratikus Köztársaságban egyébként nem számít ritkaságnak a halálos közlekedési baleset, ugyanis tele vannak az utak öreg autókkal, amelyek nem felelnek meg a biztonsági normáknak.

Ezen felül az utak is nagyon elavultak, azonnali javításra lenne szükségük, ráadásul a sofőrök sem kapnak megfelelő képzést, sokan például ittasan ülnek a volán mögé.

Súlyos üzemanyagszállító-kamion balesetek is történtek már, utoljára 2018 októberében, amikor 53 ember vesztette életét. A legsúlyosabb ezek közül 2010-ben történt, amikor egy tartálykamion felborult és felrobbant, akkor 230 ember égett halálra.