Komoly csapás érte az Atletico Madrid bajnoki reményeit

Luis Suárez / Forrás: Twitter / PUMA Uruguay
not image

Kolláth Benjámin

2021.április.8 - 06:44

A szerda reggeli edzést Luis Suárez idő előtt befejezte és a lehető legrosszabb hír érkezett arról, miért: izomsérülés miatt három hetet kell kihagynia.

Az Atletico Madrid szerdán reggel a Betis elleni meccsre készült, az AS beszámolója szerint Luis Suarez azonban nem edzett végig a többiekkel, egyre súlyosabb izomfájdalomra panaszkodott. Délutánra kiderült, hogy kb. három hetet – azaz három igen fontos bajnoki meccset – kell kihagynia és csak májusban térhet vissza a pályára.

Simeonénak nagy szüksége lenne az uruguayi góljaira a szezon hajrájában, már ha bajnokok akarnak lenni. A csatár 35 kapuralövéséből 19 be is ment, azonban a spanyol lap elemzése szerint az utóbbi időben egyre nehezebben tudnak helyzetbe kerülni, ezen pedig a bajnokság múlhat: a legutolsó öt meccsükön csak négy gólt szereztek.

A jó hír, hogy Joao Felix, Carrasco és Savic is egészségesek, mert szükség lesz rájuk: sárga lapos eltiltások miatt Kondogbia és Llorente sem lesz elérhető, ahogy Suareznek is összejöttek a figyelmeztetések.

A csapat közleményben értesítette a rajongókat arról, mi történt: „Luis Suarez izomsérülést szenvedett a bal lábában. Miután fájdalomra panaszkodott a szerdai edzésen, a klub orvosi csapata állapította meg a sérülését.”