Komoly bringaprojekt indul Siófokon

Fotó: Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.március.13 - 16:41

Az EuroVelo6 és a Balatoni Bringakörút fejlesztési projektjének keretében vadonatúj kerékpáros fejlesztés indult a siófoki Ezüstparton.

Siófok önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttes költségvállalása mellett sor kerül a Liszt Ferenc sétány teljes burkolat-kopórétegének cseréjére, és kijelölt kerékpáros nyomvonal létesítésére az útburkolat mindkét szélén.

Mivel nem különálló kerékpárútról van szó, ezért a gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy az útburkolat szélein sárga kerékpáros piktogramot festenek fel.

A város hivatalos weboldalán közzétett jelentésből kiderült, hogy a beruházás – melynek költségeinek felét Siófok állja – munkálatai forgalomkorlátozás mellett már megkezdődtek, ezért kérik a lakosság és vendégek türelmét.

Siófok Város Önkormányzata bruttó 22 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz, hogy a teljes burkolatszélesség marása és újraaszfaltozása megtörténhessen.

A Baross híd korszerűsítési munkálatait június végére fejezik be a tervek szerint, ott az útburkolattól elválasztott kerékpársávot, illetve járdát alakítanak ki, amellyel akadálymentessé válik a gyalogos közlekedés.