Több mint egy tonna kokaint szállított Hollandiába a válogatott focista, de elkapták

TÉMÁK:
#hollandia #kokain
Fotó: Quincy Promes, a Szpartak Moszkva játékosa ünnepel, miután csapatával 5-1-re legyőzték a spanyol Sevilla együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzésen Moszkvában 2017. október 17-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Összesen 1370 kg kábítószert akart becsempészni az országba, amelynek feketepiaci értéke 75 millió euróra tehető.

Az Origo Sport beszámolójából kiderül, miszerint az 50-szeres holland válogatott Quincy Promes több mint egy tonna kokaint (összesen 1370 kg) akart becsempészni Hollandiába, de nem járt sikerrel, ugyanis a hatóságok lefülelték.

A becslések szerint a lefoglalt kábítószer piaci értéke összesen 75 millió euró, s az ügyet Promes jelenléte nélkül is tárgyalni fogják, ebben az esetben ügyvédje fogja őt képviselni, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozatot tenni.

A BBC szerint nem ez az első problémás ügye a 31 esztendős futballistának, mivel három évvel ezelőtt szintén letartóztatták, akkor azért, mert egy családi eseményen késsel combon szúrta az unokatestvérét.

A férfi először tagadta a vádakat, később azonban beismerte, hogy meg akarta ölni a rokonát. Ennek az ügynek jövő hétfőn lesz az utolsó tárgyalása, s két év letöltendő börtönt kértek az Ajax egykori tehetségére.