Koeman a Barcelona újabb katasztrofális veresége után: „nehéz lenyelni, de ez ilyen”

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 11:44

Ronald Koeman is megosztotta gondolatait a hazai pályán elszenvedett, Bayern München elleni 3-0-s vereséget követően.

A katalánok gyakorlatilag a pályán sem voltak a müncheniek ellen, akik végig uralták a mérkőzést. Remek Nagelsmann-csapatként funkcionáltak, a labdavesztést követően azonnali presszingbe kezdtek, ami megfojtotta a Barcelonát.

Ennek végül 3-0 lett az eredménye a bajorok javára, de akkor sem szólhatott volna egy rossz szót sem a Barcelona, ha ez nagyobb vereséggel zárul. A két csapat teljesen más tempóban játszott, Ronald Koeman ezt pedig a következő módon értékelte:

„Tükrözi-e a 0-3 a két csapat közötti különbséget? Valamennyire igen, de jól kezdtük a meccset. Komoly gondjaink voltak a labda felhozatalával csapatszerkezeti gondok miatt, ráadásul pechünk is volt 0-1-nél. A második félidőben mindent megtettünk, de 0-2-nél kiderült, hogy a Bayern a jobb csapat” – idézte a Sport.es a holland mestert.

„Egyetértek Piquével abban, hogy jobbak voltak az első félidőben, de nem érdemes néhány dolgot elfelejteni: Jordi Alba beteg volt, De Jongnak ez volt az első meccse. A második félidős cseréknél mutatkozott meg igazán, hogy mi a különbség a két csapat között”

Mint Koeman fogalmazott, realisztikusnak kell lenni a fiatalok tekintetében, nem ők lesznek a meccsek eldöntői. A holland mester jelezte, hogy viszont már csak néhány hétre van szükség ahhoz, hogy Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Sergio Agüero, Coutinho vagy Luuk de Jong visszatérjen vagy formába lendüljön.

„Nem tudom panaszkodni a hozzáállásra, egyszerűen van különbség a két csapat minősége között. Ők már egy régóta összeszokott alakulat, mi meg teli vagyunk fiatalokkal, akik 2-3 év múlva jók lesznek, de jelenleg még fejlődniük kell. Nehéz elfogadni, de ez ilyen”