Rendeződni látszik Koeman és a Barcelona ügye

Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetõedzõje a spanyol labdarúgó-bajnokságban, a Rayo Vallecano ellen játszott mérkõzésen a madridi Vallecas stadionban 2021. október 27-én. A katalán klub a Rayo Vallecanótól elszenvedett 1-0-s vereség után közleményben jelentette be, hogy menesztik Koemant a vezetõedzõi posztról. MTI/AP/Manu Fernández
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 16:51

A Barca még idén rendezni kívánja a Koemannal szemben fennálló tartozást. 

A holland edző csúfondáros szezonkezdet után távozott a katalán csapattól, miután hetekig szóltak a hírek arról, hogy csak anyagi okok miatt, és amiatt nem rúgják ki, hogy még nem sikerült megtalálni az utódját. 

Az utóbbi kérdés megoldódott, a kispadra a katalánok legendája, Xavi Hernández ült le, a végkielégítés kérdése viszont még nyitott. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Most viszont az FC Barcelona megegyezett Ronald Koemannal és az ügyvédeivel, hogy még az év vége előtt rendezik a végkielégítést, amely elmaradt az edző távozásakor. 

Ez azt jelenti, hogy a Barca beleegyezett abba, hogy a holland, valamint Alfred Schreuder és Kenrik Larsson jövő június végéig szóló szerződését teljes egészében kifizesse.

A katalán Sport információi szerint a klub még csak nem is alkudozott a fizetés formájáról és a határidőkről, hanem azonnal vállalta, hogy december 31-ig kifizeti azt a több mint 10 millió eurót, amit Koeman kapott volna, ha kitölti a szerződését.