Klopp: Salah a világ legjobbja, Ronaldo és Messi felett áll

Forrás: Twitter / Mohammed Salah
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 17. - 09:22

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője a Watford elleni 5-0-s győzelem után elismerően nyilatkozott Mohamed Szalah-ról, a csatárt a világ legjobbjának nevezve.

Szalah egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a győzelem részeként, amellyel a Liverpool továbbra is vezeti a Premier League-et, egy ponttal megelőzve a Manchester Cityt.

Klopp elmondta, hogy bár ez nem róla szól, nem ő határozza ezt meg, szerint Salah a világ legjobbja – írja a Marca

„Számomra ő a legjobb. Minden nap látom őt, és ez talán megkönnyíti a dolgomat, de ott van Lewandowski, Ronaldo, aki még mindig őrült módon lövi a gólokat, és Messi, aki még mindig világklasszis. De ebben a pillanatban biztosan ő van a lista élén.“

Miután legutóbbi Premier League-meccsén a Manchester City ellen egy csodálatos szólót szerzett, Salah újabb varázslatos pillanatot okozott a szurkolóknak, amelynek ezúttal a védelme volt az áldozata.

A gól egyben azt is jelentette, hogy az egyiptomi két személyes gólszériát is megszakított. Ez volt az első alkalom, hogy Salah nyolc egymást követő mérkőzésen és hat egymást követő bajnoki mérkőzésen betalált.

A 29 éves játékos jelenleg szenzációs formában van, nem csoda, hogy Klopp ennyire elégedett vele. A következő feladat a Liverpool számára, miközben Salah szeretné folytatni a sorozatát, az Estadio Wanda Metropolitano és a Diego Simeone által irányított Atletico Madrid legyőzése lesz.