Klopp megtartaná, de Salah mégis távozna Messi volt csapatához

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 1. - 15:25

Jürgen Klopp dolgozik a megújuláson a Liverpoolnál, és bár úgy látja, hogy frissítésre van szükség, Mo Salah-t mindenképp megtartaná.

Mo Salah szerződése 2023. július 30-án jár le, a játékos azonban szívesen költözne Spanyolországba, miután már kipróbálta magát Angliában, Olaszországban és Svájcban is. 

Eleinte úgy tűnt, hogy a Real Madrid is beszáll a játékosért folytatott licitbe, de Florentino Pérez terve, hogy mindent megtesz Mbappé és Haaland leigazolásáért, szabad utat engedett a Barcának. 

Az El Nacional szerint a katalán klubnak szüksége van arra, hogy alacsony áron igazoljon, így Salah tökéletesen megfelelne, hiszen a Liverpoolnak lefelé kell vinni az összeget, ha nem akarja vállalni a kockázatot hogy alig egy év múlva ingyen elveszíti a játékost.

Miután a Románál sztárrá vált, Salah 2017 nyarán 42 millió euróért csatlakozott a Liverpoolhoz. Az Anfield Roadon töltött első szezonjában Salah 52 mérkőzésen 44 gólt szerzett, és egy hajszálon múlott a Bajnokok Ligája megnyerése is, amiért minden bizonnyal kiérdemelte volna az Aranylabdát is. A döntőben azonban Sergio Ramos szabálytalansága miatt súlyos sérülést szenvedett, amely megkönnyítette a Real Madrid győzelmét, és azt jelentette, hogy Salah nem kimagasló formában érkezett az oroszországi világbajnokságra. 

A következő szezonban a Liverpool az egyiptomi góljával nyerte meg az Európa Ligát a döntőben a Tottenham legyőzésével. És alig egy szezonnal később a Liverpool megnyerte az Európai Szuperkupát, a klubvilágbajnokságot és a szurkolók által legjobban várt címet, az angol bajnokságot, ezzel Salah a klub történetének egyik legfontosabb játékosává vált.

Szalah eddig 210 mérkőzésen 131 gólt szerzett a Liverpool színeiben. Miután mindent megnyert, az egyiptomi csatár változást akar, és a Barca garantálja neki, amit keres, egy új kihívást, ahol megmutathatja hatalmas kvalitásait.