Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Visszaszólt Kloppnak Pep Guardiola: „Akkor menjetek és jelentsetek fel minket”

Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje csapatának a Manchester United ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. december 7-i mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban. MTI/EPA/Peter Powell
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 15. - 20:02

Pep Guardiola keményen visszaszólt Jürgen Kloppnak, aki azokat a klubokat kritizálta, amelyek több 100 millió eurókat költenek egy átigazolási időszak alatt.

Klopp komoly szavakkal kritizálta az olyan klubokat, mint a Manchester City, a Manchester United vagy a Chelsea, amelyek jelentősebb pénzeket tudnak elszórni, akár 1-1 játékosra is.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Ez már ezen a nyáron is megmutatkozott Romelu Lukaku (Chelsea), Jadon Sancho (Manchester United) és Jack Grealish (Manchester City) leigazolásaiban. Pep Guardiola azonban nagyon keménye visszaszólt a rivális Liverpool menedzserének ebben a témában:

„Ezt megelőzően csak egy-két klub tudott harcolni a győzelemért. Most itt van a Chelsea is Abramoviccsal, meg a mi klubunk is Manszur sejkkel. Ezek az emberek be akarnak fektetni a futballba, nem értem a gondot” – idézte a spanyol mestert a Marca.

„Ott vannak a limitek a Pénzügyi Fair Playnek köszönhetően, így ha nem tetszik valami, akkor el lehet menni bíróságra és feljelenteni minket”

Guardiola ilyen tekintetben Grealish leigazolását is elmagyarázta, hogy az is a futball körforgásának az eredménye. A spanyol menedzser ugyanis jelezte: ugyan 100 millió fontot fizettek az angolért, de 60 millió font értékben el is adtak játékosokat, így valójában csak 40 millió volt.

Pep véleménye szerint a nagyobb összegű igazolások pont, hogy annak a jelei, hogy egy-egy tulajdonos elkötelezett a klubja iránt. Mint mondta: ha csak a profit érdekelné őket, nem fektetnének bele ennyi pénzt, mégis megteszik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.