Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Nagy sláger lehetne a klímabérlet Magyarországon?

Fotó: Kunhalmi Ágnes (MSZP), Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője (j) sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Mögötte Szaniszló Sándor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere (b), Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Kispest polgármestere (b2) és Karácsony Gergely főpolgármester (b3). Elindultak az alacsonypadlós, korszerű, a 21. századi közlekedésnek megfelelő CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2022. szeptember 25. - 05:01

Az LMP továbbra is azt kezdeményezi, hogy bevezessék a klímabérletet.

Az LMP azt szeretné, ha bevezetnének az úgynevezett klímabérletet, amelyet a közösségi közlekedés minden szegmensében használhatnának az emberek az egész országban – ismertette Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője szombaton.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A politikus a Facebook-oldalán online követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, azt javasolják, hogy a bérlet ötezer forintba kerüljön. “Ez egyszerre zöld és szociális intézkedés lenne. Zöld hiszen támogatja az autóról a közösségi közlekedésre váltást az alacsony árral, és azzal, hogy minden közösségi közlekedési eszközre érvényes lenne” – fogalmazott Bakos Bernadett.

Hozzátette: azért volna a bérlet bevezetése szociális intézkedés, mert nagyon sok családot megvisel a mostani helyzet, és így sokat tudnának spórolni. Hasonló intézkedést vezettek be Németországban, ahol a felmérések szerint a lakosság fele megvásárolta a klímabérletet – jelezte a képviselő.

Maholányi Zsolt – aki az ellenzék közös jelöltje az újpesti időközi önkormányzati választáson – azt mondta, a IV. kerületben élők is jól járnának a klímabérlettel, hiszen mérsékelné az agglomerációból ingázók autóhasználatát, így csökkenne a kerületre nehezedő forgalmi teher és javulna a levegő minősége.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.