Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Nagy sláger lehetne a klímabérlet Magyarországon?

TÉMÁK:
#LMP
Fotó: Kunhalmi Ágnes (MSZP), Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője (j) sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Mögötte Szaniszló Sándor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere (b), Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Kispest polgármestere (b2) és Karácsony Gergely főpolgármester (b3). Elindultak az alacsonypadlós, korszerű, a 21. századi közlekedésnek megfelelő CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az LMP továbbra is azt kezdeményezi, hogy bevezessék a klímabérletet.

Az LMP azt szeretné, ha bevezetnének az úgynevezett klímabérletet, amelyet a közösségi közlekedés minden szegmensében használhatnának az emberek az egész országban – ismertette Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője szombaton.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A politikus a Facebook-oldalán online követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, azt javasolják, hogy a bérlet ötezer forintba kerüljön. “Ez egyszerre zöld és szociális intézkedés lenne. Zöld hiszen támogatja az autóról a közösségi közlekedésre váltást az alacsony árral, és azzal, hogy minden közösségi közlekedési eszközre érvényes lenne” – fogalmazott Bakos Bernadett.

Hozzátette: azért volna a bérlet bevezetése szociális intézkedés, mert nagyon sok családot megvisel a mostani helyzet, és így sokat tudnának spórolni. Hasonló intézkedést vezettek be Németországban, ahol a felmérések szerint a lakosság fele megvásárolta a klímabérletet – jelezte a képviselő.

Maholányi Zsolt – aki az ellenzék közös jelöltje az újpesti időközi önkormányzati választáson – azt mondta, a IV. kerületben élők is jól járnának a klímabérlettel, hiszen mérsékelné az agglomerációból ingázók autóhasználatát, így csökkenne a kerületre nehezedő forgalmi teher és javulna a levegő minősége.

(MTI)