Kizuhant egy kétéves kislány a 12. emeletről, egy futár mentette meg az életét (videó)

not image

Kulcsár Péter

2021.március.1 - 21:28

A 31 éves futár valóságos szuperhőssé vált, miután szinte csodával határos módon elkapta a kisgyereket, aki túlélte az incidenst.

Az eset a vietnami Hanoi egyik 16 emeletes lakótömbjénél történt – adta hírül a Vietnam Times portál. Nguyen Ngoc Manh egy logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatnál tevékenykedik, a baleset pillanatában, vasárnap délután 5 óra tájékán éppen a környéken tartózkodott.

“Ültem az autómban és éppen vártam az egyik ügyfélre, hogy elszállítsam a bútorait, közben pedig felfigyeltem arra, hogy a szemben lévő épületben egy kisgyerek jajveszékelve, torkaszakadtából sír.”

“Először azt hittem, édesanyja rivallt rá, később azonban meghallottam, hogy többen is segítségért kiáltanak, ezért kinyomtam a fejem az autó ablakán, körülnéztem, és megláttam, hogy egy kislány lóg a balkon peremén.”

“Azonnal kiszálltam a kocsiból, és felmásztam az egyik közeli épület tetőszerkezetére, ami nagyjából 2 méter magas lehetett. Megpróbáltam egy olyan pozíciót felvenni, hogy el tudjam kapni a kislányt, amint lezuhan a 12. emeletről.”

“Szerencsére a gyermek az ölembe hullott, mindketten pedig lejjebb csúsztunk a tetőn. Nekem nem esett bántalmam, a kislányon viszont észrevettem, hogy folyik a vér a szájából, ezért nagyon megijedtem.”

Manh ezután kihívta a mentőket, akik kórházba vitték a kislányt, akinek eltört a lába és a keze, ám állapota stabil, és heteken belül felgyógyulhat. A hős férfi mindössze apró karcolásokkal és rándulásokkal úszta meg az esetet.