Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

KITT-tel kampányol a rendőrség, videót is készítettek

Fotó: police.hu youtube
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Nagyon fontos dologra hívták fel a figyelmet!

KITT & JoeT, Varga Zsolt, egy magyar Knight Rider replika tulajdonosa a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen kampányolt a biztonsági öv használatának fontossága mellett.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A rendőrség CsaTTlakozz elnevezéssel nemrég indított figyelemfelhívó kampánysorozatot, hiszen továbbra is óriási problémát jelent, hogy az autósok egy része nem hajlandó sem magát, sem gyermekeit bekötni.

Elszomorítóak a statisztikák

Csak tavaly 134-en haltak meg és kétezren sérültek meg úgy autóbalesetben, hogy nem használták az övet. A gyermekek közül tavaly ezren sérültek meg, négyen pedig életüket vesztették, mert nem voltak bekötve, illetve rögzítve.

Magyarországon 1976 óta kötelező a biztonsági öv használata a személygépkocsik első ülésén, 1994 óta a hátsó ülésen is, 2002 óta pedig gyermeket is csak úgy szabad szállítani, ha a biztonságáról a felnőttek gondoskodtak.

Az áprilisi Roadpol ellenőrzőhét során a rendőrök 1621 alkalommal – 1383 sofőrnél és 238 utasnál – tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását – így sajnos a probléma továbbra is aktuális.