Kitiltottak a kórházból egy koronavírus-tagadó anyukát

not image

Kornis Vivien

2021. február 3. - 19:52

A kétgyermekes anyukát azért tiltották ki az összes angliai kórházból, mert fényképeket posztolt az interneten az üres ágyakról és azt állította, a kormány hazudik a járványhelyzetről.

A Metro értesülései szerint Hannah Dean kizárólag akkor léphet majd egy kórház területére a jövőben, ha sürgősségi ellátásra van szüksége, időponttal érkezik, vagy ha egy gyámsága alatt álló személyt kísér. Ha megszegi a szabályokat, sor kerülhet a letartóztatására és akár 2500 fontra is megbüntethetik.

Deant a vasárnapi kórházlátogatása után tiltották ki az összes intézményből, miután csak azért utazott a portsmouth-i Queen Alexandra Kórházba, hogy a Facebookra üres ágyakról készült fotókat tölthessen fel. Állítása szerint soha korábban nem látta még ilyen csendesnek az intézményt.

A Farehamben élő nő rendszeresen csak azért látogatott az szomszédos településeken lévő kórházakba, hogy hasonló fotókat és posztokat tölthessen fel az internetre. A vasárnapi Queen Alexandra klinikán tett látogatása során egyébként meg is büntette őt a biztonsági személyzet, 200 font bírságot kell kifizetnie.

A kórház legutóbbi statisztikái szerint 426 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak jelenleg, az intenzív osztály pedig háromszorosa a megszokottnak, 47 pácienst életéért küzdenek lélegeztetőgépek segítségével. Csak ebben az intézményben eddig 744 ember vesztette életét Covidos megbetegedés miatt.

11 hónapig tartó kómából ébredt fel a tinédzser, fogalma sem volt a járványhelyzetről

„Azt állítani, hogy a koronavírus nem létezik, hogy az egész járvány csak egy álhír, egyszerűen megalázó az egészségügyben dolgozók számára, akik folyamatosan a saját testi épségüket kockáztatják és megalázó azok számára is, akik a fertőzés miatt vesztették el a szeretteiket. Szégyen, ha valaki ilyet mond, és el sem tudom képzelni, hogyan képes erre” – nyilatkozta a portsmouth-i városi tanács vezetője.

Deant többször részesítették figyelmeztetésben és pénzbírságban a hatóságok, mielőtt végül kitiltották őt a kórházakból. A nő több videofelvételt is készített és posztolt a betegekről és az egészségügyi személyzetről is, mielőtt végleg megvonták tőle az intézményekbe való belépés lehetőségét.