Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Kitiltotta a Twitch Trump csatornáját gyűlöletkeltő beszéd miatt

not image

Kulcsár Péter

2020. július 1. - 09:19

Kijelenhetjük, hogy jelenleg a livestreaming korszakát éljük, amelynek az amerikai elnök is a részese vált.

Kijelenhetjük, hogy jelenleg a livestreaming korszakát éljük, amelynek az amerikai elnök is a részese vált.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az Amazon tulajdonában lévő cég nemrég bejelentette, hogy kénytelenek voltak ideiglenesen felfüggeszteni Donald Trump Twitch-fiókját, mivel két streamben is gyűlöletre utaló tartalmat találtak.

A szóban forgó kifogásolható első közvetítés az egyik 2015-ös kampánybeszéd re-live verziója volt, amelyben Trump többek között azt hangoztatta, hogy Mexikó erőszakolókat akar az Egyesült Államok területére küldeni. A másik problémás videónak az idei, június 20-i tulsai gyűlésről készített felvétel bizonyult az elnök állítólagos rasszista megnyilvánulásaival.

https://liner.hu/mobiltelefonra-is-elkeszult-a-facebook-sotet-modja/

Az amerikai cég szóvivője a The Verge lapnak elmondta, a politikusokra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi streamerre:

“Mint ahogyan mindenkinek, a politikusoknak is tiszteletben kell tartaniuk a közösségi irányelveinket. Nem teszünk kivételt a politikával és hírekkel kapcsolatos tartalmakkal sem; azonnal cselekszünk, ha ezek sértik a szabályzatainkat.”

Egyelőre nem tudni, pontosan meddig tarthat Trump tiltása, azonban az elnöknek nem kell aggódnia, mivel a Twitchen csupán 125 ezer követővel rendelkezik, miközben a Twitteren már túllépte a 83 millió rajongót.

Mindenesetre érdekes, hogy a Twitch folyton arra hivatkozik, hogy szigorú szankciókra számíthatnak azok, akik szembemennek a közösségi irányelvekkel, függetlenül a tartalomkészítő nemétől és hovatartozásától.

A stream-platform története során rengeteg, egyértelműen szexuális töltetű videókat készítő női influenszernek engedte meg (pl. Alinity vagy Amouranth), hogy folytassák közvetítéseiket a Twitchen, miközben sokszor egy félreértelmezhető mondat miatt mások azonnali, örökös kitiltást kapnak mindenféle indoklás nélkül (pl. Dr DisRespect).