Végérvényesen kiszivárgott a Windows 11 dizájnja

Illusztráció/The Verge
not image

Kulcsár Péter

2021. június 19. - 16:42

Bár a Microsoft legújabb operációs rendszerének hivatalos bemutatója csupán jövő héten esedékes, idejekorán napvilágot láttak a Windows 11 dizájnelemei.

Nem kérdés, hogy a Windows 10 már lassan elavulttá válik, hiába adnak ki hozzá folyamatosan frissítéseket, idén már hatodik éve lesz piacon a redmondi techóriás népszerű szoftvere – olvasható az XDA Developers fórumon.

Talán sokakat meglepett, amikor a Microsoft bejelentette, hogy egy vadonatúj operációs rendszer érkezésére számíthatunk június 24-én, hiszen sokan úgy gondolták, a Windows 10 lesz az utolsó ilyen jellegű szoftver, hiszen korábban a redmondiak is ezt kommunikálták.

Pár napja a kínai közösségi médiában elkezdtek terjedni olyan felvételek az új Windowsról, amelyen láthatjuk működés közben, mire is lehet képes. Habár egyesek szerint mindössze egy moddolt Windows 10-ről van szó, szakértők véleménye alapján elképzelhető, valóban az aktuális terméket csodálhatjuk meg a videókon.

A Google már keresési eredményeket is dob a Windows 11-re, bizonyos weboldalakról pedig akár lehúzhatjuk és telepíthetjük is – igaz, nem ajánlják, hogy felrakjuk a számítógépünkre, mivel rendkívül instabil, optimalizálatlan, és csak saját biztonságunkat veszélyeztetnénk vele.

Egyébként lekerített, egészen modern dizájnt kapott az új operációs rendszer, egyelőre mindenkinek tetszett a ráncfelvarráson átesett Windows, így izgatottan várjuk, milyen véleménnyel lesznek róla a hivatalos bemutató után.