Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Kiszivárgott Kreml-felmérés: csupán az oroszok negyede támogatja a háború folytatását

TÉMÁK:
#Felmérés #Kreml
Fotó: Az éjszakai orosz tüzérségi támadásban megsérült épület romjai a kelet-ukrajnai Harkovi területen fekvő Csuhuiv közelében lévő Kluhino-Baskirivka 2022. december 2-án. MTI/EPA/Szerhij Kozlov
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mindez nagyban hasonlít a Levada Központ által készített októberi közvélemény-kutatás eredményeire, ami minden szempontból rossz hír Moszkvának.

A Kreml egyik kiszivárgott, belső használatra készült novemberi felmérésének adatai alapján kiderült, hogy immár az oroszok 55 százaléka támogatja a béketárgyalásokat Ukrajnával, s csupán a megkérdezettek negyede voksolt a háború folytatására.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

 A Meduza szerint ez azt jelenti, hogy az ukrajnai konfliktus Oroszországon belüli támogatottsága jelentősen visszaesett, hiszen az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSO) által júliusban elvégzett kutatás során még csak a válaszadók 32 százaléka szavazott a béketárgyalásokra.

Hasonló válaszok születtek a Levada Központ által készített októberi felmérés esetében, amikor a válaszadók 57 százaléka mondta azt, hogy valamilyen szinten támogatná a béketárgyalások megkezdését, míg a háború folytatása mellett 27 százalék szavazott.

Az Insider szerint a háború pusztítóan hatott Oroszország hadseregére nézve, emellett Moszkvát gazdaságilag és politikailag is elszigetelte, így hát nem is olyan meglepő, hogy ilyen jellegű eredmények láttak napvilágot.

Majd jött a részleges katonai mozgósítás híre, amire sokan reagáltak ellenségesen, vagy épp döntöttek úgy, hogy inkább elmenekülnek az országból, minthogy a frontra hurcolják őket. Közben egy amerikai katonai tisztviselő arról számolt be, hogy immár 100 ezerre tehető az Ukrajnában elesett orosz katonák száma.