Videón, ahogy egy kisteherautó épp elkerüli a nagy csattanást, de így is belehajt a kamionba

Fotó: Illusztráció/MTI/Donka Ferenc
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 8. - 09:28

Nem sokon múlt, hogy súlyosabb következménye legyen egy balesetnek, amelynek főszerepében egy nagy önbizalommal közlekedő kisteherautós sofőr van.

A Magyar Közút Instagram-oldala által közzétett felvételen látszik, ahogyan kedd délelőtt az M1-es autópálya 156-os kilométerszelvényénél egy közúti baleset történt, amely bár nem zárult rossz eredménnyel, nagy volt benne a kockázat.

Mint írják, a külső sávban a kamionok a közeli tengelysúlymérő állomásra soroltak ki, emiatt kisebb torlódás alakult ki. Szintén a külső sávban azonban nagy sebességgel haladt egy kisteherautó, amely gyakorlatilag fékezés nélkül esett rá a kamionra.

Mint a felvételen is látszik, a kisteherautó sofőrje az utolsó pillanatban tudta elrántani a kormányt, szerencsére így csak anyagi kár lett és nem tarolt le senkit a jármű a belső sávban, ráadásul a sofőr sem sérült meg.

A pálya másik oldalán dolgoztak éppen a Magyar Közút lebényi mérnökségének szakemberei, akik gyorsan a balesetező jármű segítségére tudtak sietni és így rövid időn belül el tudták takarítani a törmeléket.

Mint írják, ennek is köszönhetően a kisteherautó gyorsan le tudott húzódni a leállósávra, ahol az útellenőrök biztosítottak nekik fedezéket. Az alábbi videón pedig megtekinthetik a hajmeresztő balesetet, ami tényleg szerencsésen zárult.