Dollár
435,26 Ft
Euró
424,88 Ft
Font
487,68 Ft
Bitcoin
19,227 $

Mióta itt jártál:

“Rosszul viselkedett” az 5 éves kislány, szülei büntetésből jéghideg vízbe kényszerítették – épphogy túlélte

Fotó: Unsplash/Caroline Hernandez
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 14. - 23:39

Ilyen, amikor valaki annyira végtelenül felelőtlen és alkalmatlan a gyermeknevelésre, hogy képes jéghideg vízbe kényszeríteni kisgyermekét, akit csak a csoda mentett meg a haláltól.

Egy házaspár börtönbe került, miután majdnem halálra kínozták 5 éves kislányukat oly módon, hogy hosszú órákon át jéghideg vízben kellett feküdnie. A kislány édesanyja, a 29 éves Georgia Newman és mostohaapja, a 29 éves Jordan Michael Kilkenny mintegy három órán keresztül kényszerítette a gyermeket, hogy a jéghideg vízben feküdjön, amiért a gyermek “rosszul viselkedett” – számolt be az Independent.

Soron kívül Rekordot döntöttek az új állampapírok: 300 milliárd forint 2 nap alatt 

Amikor a mentők kiérkeztek a West Yorkshire-i Leedsben található ingatlanhoz, a kislány már eszméletlen volt, bőre kékké vált és habzott a szája. Nem sokkal később rohamot kapott, ezért lélegeztetőgépre kapcsolták, ám az orvosok attól tartottak, hogy nem éli túl.

Ekkor a Bair Hugger elnevezésű, speciális melegítő takarót tették a kislányra, hogy megemeljék testhőmérsékletét, az orvosoknak azonban nem volt könnyű dolga, mivel a kislány teste szó szerint megmerevedett a hidegtől, így nem tudták kiegyenesíteni.

Mivel a kislány testhőmérséklete 12 fokkal a normálishoz képest, mindössze 25 fokos volt, az orvosok már majdnem lemondtak róla: az egyik orvosszakértő megosztotta, olyan volt ez az eset, mintha valaki órákon át úszott volna az Északi-tengerben, s úgy fogalmazott, soha életében nem látott még olyan embert, aki ilyen extrém hipotermiát túlélt volna.

A rendkívül csekély túlélési esélyek ellenére a kislány felépült, jelenleg pedig biológiai apjával él. A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a letartóztatást követően a nő azt állította, hogy a gyermek “megcsúszott és beverte a fejét”, míg a férfi azt hazudta, hogy “fogalma sincs”, hogy a gyermek miért kékült el.

A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy a férfi korábban rákeresett az interneten arra, hogy mi történik, ha egy gyermeket 45 percre jéghideg fürdőbe tesznek. Később a gyermeket is meghallgatta a rendőrség, aki megosztotta, hogy mostohaapja kényszerítette a jéghideg vízbe, miután a nő utasította rá.