Kifosztotta és kirabolta idős áldozatát egy kiskunhalasi férfi

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. december 2. - 01:45

Rablás és más bűntettek miatt vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki év elején kétszer is besurrant a sértett házába, ahonnan eltulajdonította az idős ember bankkártyáját, amiről kétmillió forintot vett le.

A vádirat szerint a vádlott és az idős sértett 2020 augusztusa és 2021 januárja között Kiskunhalason egy társasházban laktak. Emiatt a vádlott tudta, hogy a 77 éves férfi több betegségben szenved és a mozgásában is korlátozott. Amikor a férfi elköltözött a társasházból, megtartotta a lépcsőház kulcsát – írta az ugyeszseg.hu.

A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az idős sértett értékeit. 2021 januárjában besurrant a férfi lakásába és a sértett állapotát kihasználva ellopott három zsebórát, egy kenőcsöt és egy karkötőt több mint 25.000 forint értékben.

A tolvaj a sértett bankkártyáját is elvitte, amivel az idős férfi számlájáról egy hónap alatt közel 2 millió forintot vett fel. 2021. március 4-én több mint 2 millió forintot akart ismét levenni a számláról, de a kártya már zárolva volt.

Az elkövető 2021. március 10-én ismét besurrant a sértett be nem zárt lakásába. A maszkot viselő férfi a fürdőszobában bújt el, de a sértett betegápolója felfedezte. Erre a vádlott az ápoló hölgyet és az idős férfit a szobába lökdöste és a földre lökte. Az idős sértettet arcon ütötte és lábon rúgta, majd a betegápoló haját megragadta és kétszer tenyérrel arcon ütötte. A verés közben az idős férfi pénzét követelte.

A vádlott észrevette a sértett pénztárcáját és irattartóját, ezért azokat magához véve elmenekült a helyszínről. A tárcában 8.500 forint készpénz is volt. A sértett és a betegápoló 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a rablót még aznap elfogták, a rabolt értékeket a sértett a pénz kivételével visszakapta.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség minősített rablás bűntettén kívül kifosztás bűntettével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.