Kisiklott egy hatalmas tehervonat, több tucat embert kellett evakuálni a környékről

Twitter/ABC News
not image

Kulcsár Péter

2021.május.17 - 13:15

Műtrágyákat és egyéb kémiai anyagokat szállított az a 47 szerelvényből álló tehervonat, amely tegnap délután siklott ki az Iowa államban található Sibley városában.

Sibley városvezetője az ABC News televíziócsatornának adott interjújában elmondta, az incidens során személyi sérülések szerencsére nem történtek, ám a kémiai anyag szivárgása és robbanásveszély miatt ki kellett menekíteniük a környékbelieket.

Osceola megye katasztrófavédelmi hivatalának döntése értelmében összesen 80 helyi lakost evakuáltak, miközben a kivezényelt tűzoltók megkezdték a lángok oltását, ami körülbelül három órán keresztül tartott.

Szakértőket is kiküldtek, akik megállapították, hogy pontosan milyen vegyszerekről lehetett szó, a Vöröskereszt helyi szervezete pedig ideiglenes menedéket biztosított a bajba jutott családok számára.

Egyelőre nem tudni, mikor térhetnek vissza otthonaikba az érintettek, a helyszínelés és a takarítási munkálatok ugyanis még javában zajlanak, ám minden bizonnyal hétvégére már végezhetnek a feladatokkal.