Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kirúgták a BBC-től az angol futball ikonját egy menekültekkel kapcsolatos kijelentés miatt

TÉMÁK:
#BBC
Fotó: Instagram / Gary Lineker
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A BBC bejelentette, hogy leveszik a képernyőről a brit labdarúgás emblematikus figuráját, Gary Linekert.

Mindez azt követően történt, hogy az egykori angol válogatott játékos hasonlóságot vélt felfedezni a brit kormány menekültekkel kapcsolatos kijelentései és Németország 30-as években tett kijelentései között – írja a Reuters.

Az eset előzménye, hogy a konzervatív kormány egy olyan új jogszabálytervezetet jelentett be, amely megakadályozná, hogy a La Manche csatornán át érkező migránsok politikai menedékjogot kérjenek az Egyesült Királyságban.

Lineker szerint “a politika kegyetlen módon bánik a legsebezhetőbbekkel szemben, a nyelvezet pedig a harmincas évek Németországában használthoz hasonlítható”.

A Twitteren 9 milliós követőtáborral rendelkező 62 éves Lineker véleménye komoly vitát váltott ki az országban, mely után a BBC pénteken bejelentette, hogy Gary Lineker közösségi médiában közzétett bejegyzései sértik a vállalat irányelveit, ezért leveszik őt a képernyőről.

Az angol válogatottban 48 gólig jutó egykori játékos a történtek után jelezte, továbbra is kitart a véleménye mellett.

Nem Lineker egyébként az egyetlen, akinek nem tetszik a kormány új tervezete, ugyanis annak napvilágra kerülése után az ENSZ és számos emberi jogi szervezet is bírálta a kormány menekültekkel szembeni álláspontját.