Kirúghatják Szoboszlaiék edzőjét a csapat katasztrofális formája miatt

Fotó: EPA/Filip Singer
not image

Nagy Noel

2021. december 4. - 11:09

Nagyon nem úgy sült el Jesse Marsch kinevezése az RB Leipzig csapatánál, mint ahogyan arra a legtöbben számítottak.

Julian Nagelsmann Bayern Münchenbe való távozása egyértelművé tette, hogy a lipcseieknek új menedzser után kell nézniük, a választásuk pedig kézenfekvő volt: a Red Bull családon belül választottak utódot.

A választás Jesse Marsch-ra esett, aki a Red Bull Salzburg kispadján ért el remek eredményeket az osztrák Bundesligában és a nemzetközi kupaporondon egyaránt, ráadásul olyan játékosok pallérozódtak keze alatt, mint Erling Haaland vagy épp Szoboszlai Dominik.

Marsch esetében mindenki arra számított, hogy folytatódni fog a lipcseiek által előszeretettel alkalmazott letámadás, némi finomhangolással. Az amerikai edző első néhány mérkőzését követően azonban nyilvánvalóvá vált, hogy valami nem működik.

Tizennégy fordulót követően az RB Leipzig jelenleg a nyolcadik helyen áll, 13 pontos lemaradásra a listavezető Bayern Münchentől és öt pontra a Bajnokok Ligája indulást biztosító negyedik helytől, ráadásul a játék nem zökkenőmentes, hanem sokszor szenvedős és gyötrelmes.

Az átigazolási hírekben mindig jártas Fabrizio Romano beszámolója szerint pedig a péntek esti Union Berlin elleni vereség lehetett az utolsó csepp a pohárban, ugyanis elgondolkodhatnak a Leipzig vezetőségében azon, hogy kirúgják Marsch-ot.

Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig futballszakmai igazgatója is úgy fogalmazott, hogy „katasztrofális” teljesítményt nyújt a csapat, amely az elmúlt három meccsen csak vereséget szenvedett. Romano szerint pedig Marsch munkája már legalább múlt hét óta veszélyben van.