Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A kínai turisták három év után újra elutazhatnak Balira

TÉMÁK:
#Bali #Utazás
Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A rendkívül szigorú zéró-Covid politika jelentős enyhítése óta a kínaiak előtt újra kinyílt a világ, most pedig ki is használják a hirtelen jött szabadságot.

A CNA jelentése szerint Bali híres strandjait ismét ellepték a kínai turisták, ami a helyi infrastruktúrának kifejezetten jól jön, hiszen köztudottan ők költenek a legtöbbet, ha nyaralásról van szó.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

A lap által megkérdezett turisták rendre arról számoltak be, hogy felszabadultnak érzik magukat és nagyon örülnek, hogy három hosszú év után visszatérhetnek kedvenc üdülőhelyükre. Mivel a koronavírus-járvány idejére mind Kína, mind pedig Bali lezárta határait, utóbbiban drasztikusan csökkent a kínai látogatók száma.

Indonézia idegenforgalmi minisztere azonban most bejelentette, Jakarta azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ki fognak lábalni ebből a helyzetből, s terveik szerint idén 253 ezer kínai turistát fogadnak majd.

Eközben a balinéz tisztviselők még ennél is pozitívabbak, hiszen arra számítanak, a járvány előtt jellemző 1,2 millió kínai turista kétharmada visszatér hozzájuk egy kis pihenésre.

Noha eddig csak néhány száz kínai turista érkezett a Sencsenből hetente egyszer induló járattal, az indonéz kormány arról számolt be, hogy már négy további légitársaság jelezte számukra, hogy rendszeres járatokat indítanának Kínából Balira. A kínai turisták azért is fontosak a régiónak, mert van olyan terület, ahol a járvány előtt a turisták 80 százalékát kínaiak tették ki.