Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

A kínai külügyi szóvivő közzétett egy tweetet Tajvanról, ám a dolog visszafelé sült el

Hua Csun-jing, a kínai külügyminisztérium szóvívõje sajtóértekezletet tart Pekingben 2016. január 6-án, miután Észak-Korea állítása szerint sikeres kísérleti robbantást hajtott végre egy hidrogénbombával. Nem sokkal korábban a dél-koreai és a kínai földtani intézet is arról számolt be, hogy emberi tevékenység, feltételezhetõen robbanás okozta földrengést észlelt a Koreai NDK-ban. (MTI/EPA/Ho Hvi Jung)
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 8. - 17:32

Nevetség tárgyává vált a Twitteren Kína külügyi szóvivője, aki azt próbálta demonstrálni, hogy olyan sok kínai étterem van Tajvanon, hogy ez is csak azt bizonyítja, hogy Kínához tartozik – a felhasználók azonban darabokra szedték.

Hua Csunying, a kínai külügyminisztérium szóvivője pillanatok alatt nevetség tárgyává vált a Twitteren, miután a kínai álláspontot próbálta erősíteni oly módon, hogy közzétett egy tweetet, melyben részletesen felsorolta, hogy hány kínai étterem található Tajvanon.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

A külügyi szóvivő tweetjével azt próbálta bebizonyítani, hogy Tajvan Kínához tartozik, ezt pedig azzal kívánta alátámasztani, hogy felsorolta, hány kínai étterem található a szigetországban.

“A Baidu Maps azt mutatja, hogy 38 santungi gombócétterem és 67 shanszi tésztaétterem van Tajpejben. Az ízlések nem csalnak. Tajvan mindig is Kína része volt. Az elveszett gyermek hazatér”

– írta késő esti tweetjében a kínai külügyi szóvivő.

Azonban ahogy közzétette a tweetet, záporoztak a gúnyos kommentek, ami azért is érdekes, mert Kínában betiltották a Twittert, így azt csak VPN-nel lehet elérni az országban, de úgy tűnik, a leleményes kínai felhasználók megtalálták a módját annak, hogy megosszák véleményüket a külügyi szóvivő tweetje kapcsán.

A teljesség igénye nélkül, a következő kommentek érkeztek a tweet alá:

“Több mint 100 ramen étterem van Tajpejben, tehát Tajvan egyértelműen Japán része.”

“A Google Maps azt mutatja, hogy Pekingben 17 McDonalds, 18 KFC, 19 Burger King és 19 Starbucks van. Az ízlések nem csalnak. Kína mindig is az Egyesült Államok része volt. Az elveszett gyermek hazatér.”

Mások pedig azon tűnődtek, vajon a kínai külügyi szóvivő logikája alapján Peking igényt tarthat-e az ázsiai-csendes-óceáni térségen messze túlmutató területekre is:

“29 gombócétterem van Los Angeles körzetében, nem is beszélve a 89 tésztaétteremről. Hua logikáját alapul véve Los Angeles mindig is Kína része volt.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.