Clouds
21 Budapest
Dollár
375,13 Ft
Euró
399,84 Ft
Font
457,98 Ft
Bitcoin
28,484 $

A kínai fenyegetés miatt fokozza az együttműködést az Egyesült Államok és India

Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Védelmi és technológiai szinteken építik a kapcsolatokat, Kína további erősödésével indokolják a lépést.

A Washingtonban tartott kétnapos csúcs során a két ország kormányzati tisztviselői és legnagyobb üzleti résztvevői egyetértettek abban, hogy szorosabb együttműködésre van szükség az Egyesült Államok és India között.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A Fehér Ház közleménye szerint az amerikai kormány lépéseket tesz annak érdekében, hogy a General Electric Indiában építhessen sugárhajtóműveket, melyeket indiai repülőgépekben használnának.

Az amerikai és az indiai hadsereg továbbá a tengeri biztonság és a felderítés szempontjából is közös stratégiát alkalmazna. Kathleen Hicks amerikai védelmi miniszterhelyettes közölte Ajit Doval indiai nemzetbiztonsági tanácsadóval, hogy “a szövetségek és partnerségek kiépítése a Pentagon számára kiemelt prioritás.”

Hicks elmondta, hogy a partneri kapcsolatok erősítése az Egyesült Államok 2022-es nemzeti védelmi stratégiájának egyik fő alappillére, a „régió egyre inkább vitatott stratégiai környezetében” – írja a CNN.

A védelmi technológiákon kívül az USA és India a “nemzetközi együttműködés kiterjesztésén fog dolgozni” többek között a félvezetőipar, mesterséges intelligencia és a fejlett vezeték nélküli technológiák területein is.