Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

A kínai elnök részvétét fejezte ki az Izsevszk városában történt tragikus iskolai lövöldözés miatt

Fotó: MTI/AP/Dmitrij Szerebrjakov
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai elnök egy üzenetet küldött Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, melyben mélységes fájdalmát fejezte ki a a halálos áldozatok miatt, s jelezte, ő maga és a kínai nép is osztozik a hozzátartozók fájdalmában.

Hszi Csin-ping kínai elnök hivatalosan is reagált az oroszországi Izsevszk városában történt halálos iskolai lövöldözés miatt, melyről korábban mi is beszámoltunk. A kínai elnök egy, az orosz elnöknek küldött üzenetében részvétét fejezte ki a halálos kimenetelű iskolai lövöldözés miatt.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A kínai állami televízióban is elhangzott a kínai elnök üzenete, aki úgy fogalmazott a tragédia kapcsán, “megdöbbentettek bennünket az Izsevszkben történtek, Kína kormánya és népe nevében, valamint én magam is mélységes fájdalmat érzek az áldozatok miatt”.

Hszi Csin-ping ezt követően az áldozatok hozzátartozóihoz és barátaihoz szólva “szívből jövő együttérzéséről” biztosította őket. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az izsevszki 88-as számú iskolában hétfő reggel lövöldözés zavarta meg a tanítást.

A legfrissebb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 17 fő, s több mint 20 ember sérült meg: az elhunytak és a sérültek között is voltak gyermekek. A tragikus lövöldözés után azonnal elindították a nyomozást, a hatóságok közlése szerint a támadó szörnyű tette után öngyilkosságot követett el; a tragédia miatt pedig háromnapos gyászt rendeltek el.