Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Kína nem akar háborút Ukrajnában, de a szankciókat sem támogatja

Fotó: Az iráni elnöki hivatal által közreadott képen Vej Feng-ho kínai védelmi miniszter megbeszélést folytat Ebrahim Raíszi iráni elnökkel Teheránban 2022. április 27-én. MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal/Iráni elnöki hivatal
not image

Koós Alexandra

2022. június 13. - 14:16

A tisztviselő kijelentette, hogy országa maximálisan támogatja az Oroszország és Ukrajna közötti párbeszédet, valamint reméli, hogy mielőbb tűzszünetre kerül sor.

Vej Feng-ho kínai államtanácsos és védelmi miniszter a szingapúri Shangri-La párbeszéd biztonsági csúcstalálkozón felszólalva kijelentette, hogy a kínai kormány nem érdekelt egy ukrajnai konfliktusban, azonban abban sem hisz, hogy a szankciók segíthetnek a válság megoldásában.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

„Egy konfliktus vagy háború az utolsó dolog, amit Kína látni szeretne Ukrajnában. Ugyanakkor nem gondoljuk azt sem, hogy a maximális nyomásgyakorlás vagy a szankciók megoldhatják a problémát. Ez még több feszültséget generálhat, illetve súlyosbíthatja a fennálló helyzetet” – mondta.

A YouTube-on élőben közvetített vasárnapi beszédében kiemelte, hogy országa maximálisan támogatja az Oroszország és Ukrajna közötti párbeszédet, valamint reméli, hogy mielőbb tűzszünetre kerül sor – közölte a TASS.

Mindemellett Feng-ho arról is szót ejtett, hogy abban bíznak, az Egyesült Államok és a NATO hajlandó tárgyalásokat folytatni Oroszországgal a békekötés érdekében, majd hangsúlyozta, hogy Kína sosem nyújtott semmilyen mértékű anyagi támogatást Oroszországnak az ukrajnai válság kezdete óta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.