Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Két kórházat is bezártak Kínában, az egyik megtagadta egy terhes nő kezelését

Fotó: Koronavírustesztre várakoznak emberek egy pekingi tesztközpont előtt 2020. június 30-án. Pekingben csökkent a napi új megbetegedések száma, miközben egyre nagyobb ütemben tesztelik a lakosságot azt követően, hogy egy nagybani piachoz köthető járványgócot azonosítottak. A koronavírus-járvány újraéledése miatt a 21 millió lakosú kínai fővárosban 29 lakóövezetet lezártak, bezártak az óvodák, az általános és középiskolákban távtanításra tértek át, az egyetemeken pedig felfüggesztették az oktatást.

Takács Petra

2022. január 13. - 13:00

A hatóságok csütörtökön jelentették be, hogy két kórház került bezárásra a kínai Hszianban egészen addig, amíg jóváhagyást nem kapnak az újranyitásra.

Ezek közül az egyik kórház az, amelyik megtagadta egy nyolc hónapos terhes nő kezelését, aki ennek következtében később sajnálatos módon elvetélt. Legfelsőbb egészségügyi tisztviselők bocsánatot kértek az incidens kapcsán, melyről fotók és videók is kerültek az internetre, ahol a felvételeken az állapotos nő egy műanyag zsámolyon ül, körülötte vértócsával.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A terhes nőtől azért tagadták meg a kezelést a Kaohszin kórházban, mert negatív COVID-19 tesztje valamivel a 48 órás követelményen kívül esett, ez pedig óriási felháborodást váltott ki az emberekről, hiszen egyre szigorúbbak az egészségügyi szabályozások. Az említett kórházat az esetet követően felszólították, hogy függessze fel a főigazgatóját és bocsásson el több alkalmazottat is.

A másik kórházban pedig egy olyan esetre került sor, amit egy hsziani lakos tudatott a nyilvánossággal, hogy múlt héten azért halt meg az édesapja, mert a világjárvánnyal kapcsolatos szabályok miatt nem kaphatott orvosi kezelést szívbetegsége ellenére sem. Ebben az esetben is kötelezték a kórházat, hogy rúgja ki a vezetőjét, függessze fel a helyettesét, illetve távolítsa el járóbeteg-osztályának főnővérét.

Hatalmas méretű tűzzel kell megküzdenie a kaliforniai tűzoltóknak

Továbbá mindkét kórházat figyelmeztették, és arra kötelezték, hogy három hónapra függesszék fel a működést a korrekció érdekében, és csak jóváhagyás után nyithatnak újra. A város egészségügyi bizottság úgy nyilatkozott, hogy a két kórház “nem teljesítette az életmentéssel és a sebesültek mentésével kapcsolatos feladatát” – derül ki a CNA cikkéből.