Dollár
392,12 Ft
Euró
405,81 Ft
Font
469,72 Ft
Bitcoin
16,879 $

Jelentés: Kína nem rendelkezik elegendő képzett pilótával

Fotó: MTI/AP/Hszinhua/Li Kang
not image

Borbély Fanni

2022. október 2. - 16:20

Friss jelentések szerint Kína jelenleg azzal a problémával küzd, hogy nincs elegendő képzett pilótája, akik alkalmasak lennének a repülőgép-hordozókon lévő vadászgépek használatához, így valószínűleg fel kell gyorsítaniuk a pilótaképzési programot.

A Pioneer értesülései szerint Kína jelenleg azzal a problémával küzd, hogy nincs elegendő pilótája, akik alkalmasak lennének a repülőgép-hordozókon található vadászgépek vezetésére, így nagy valószínűséggel arra kényszerül a kínai haditengerészet, hogy felgyorsítsa a pilótaképzési programot.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsányék igyekeznek blokkolni az EU-s pénzek megérkezését

A Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészete (PLAN) egyre nehezebben tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet a képzett pilóták iránt, akik a repülőgép-hordozókra speciálisan gyártott J-15 típusú vadászrepülőgépeket működtetnék.

A PLAN az elmúlt években igyekezett felgyorsítani az oktatási folyamatot, mivel kifejezetten vadászrepülőgép-pilótákra és a repülőgép-hordozókat irányító szakemberekre lenne szükségük, ám a szakképzett szakemberek hiánya jelentősen akadályozta a szakmai fejlődést.

Mint ismert, a Fujian, Kína harmadik és egyben legfejlettebb repülőgép-hordozója a múlt héten kezdte meg a teszteket a tengeren, a PLA-nak pedig jelenleg legkevesebb 200 képzett pilótára lenne szüksége ahhoz, hogy képesek legyenek mind a 130 vadászrepülőgépet üzemeltetni.

A Fujian hasonló képességekkel rendelkezik, mint az amerikai Gerald R Ford repülőgép-hordozó, s bár Kína az elmúlt években arra törekedett, hogy még az amerikai szuperhordozónál is komolyabb járművet fejlesszen, vadászgép-pilóták hiányában igen komoly a kihívás.

Li Jie pekingi haditengerészeti szakértő úgy fogalmazott, mivel a repülőgépek tervezése és a pilótaképzés a világ legnehezebb és legbonyolultabb alaptechnológiái közé tartozik, igen komoly kihívások előtt áll a kínai hadsereg.

Ahhoz kétség sem fér, hogy Kína rekordgyorsasággal modernizálja haditengerészetét, s szinte havonta új csatahajókat tesztelnek, ha nem sikerül záros határidőn belül szakképzett embereket találniuk, hiába a sok modern eszköz és jármű, ha nincs, aki vezesse.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.