Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Kína megoldást találhatott a tinik játékfüggőségére

TÉMÁK:
#Kína
Fotó: Unsplash/Afif Kusuma
PC

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Legalábbis egy jelentés szerint sikerült megfékezni a kínai fiatalok túlzott videójáték-használatát.

A jelentést a Kínai Játékipari Bizottság tette közzé, és még az is lehet, hogy ennek következményeképp lazítanak a korábban rendkívül szigorú szabályozásokon, ami a fiatalok online játékhasználatát korlátozza.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Jelenleg ez heti három órát jelent, a törvényt pedig azért hozták meg, mert a kínai tisztviselők „szellemi ópiumként” hivatkoztak a videójátékokra. A jelentés szerint ugyanakkor mostanra a tinik 75%-a megengedettnél is kevesebbet játszik hetente.

Arról persze nem szól a fáma, hogy nincs-e esetleg valamiféle olyan kiskapu, amivel a korlátozást ki lehetett volna kerülni, hiszen a jelentést ez alaposan torzíthatná, ugyanakkor – mint azt a BBC is megírta -, néhány szülő megengedi, hogy a gyerekek az ő hozzáférésükkel játszhassanak.

A kínai fiataloknak egyébként nem csupán az online játéklehetőségeket korlátozták, de a kínai Tiktoknak megfelelő Douyin platformot sem használhatják napi 40 percnél többet. A képernyőhasználattal kapcsolatos aggodalmakat a covid-lezárásokkal és az online oktatással magyarázzák.

Mivel a játékok szempontjából az új címek kiadását is betiltották, ezért a kiadók óriási bevételektől esnek el, a szigorítás várható feloldásához pedig ez is hozzájárulhatott. Persze a jelentés ezt másképp tálalja, miszerint “a játékok engedélyezésének újraindításával és a fiatalok szabályozásának helyi szintű kiigazításával kezd kialakulni egy pozitívabb kilátás”.