Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Kína korlátozná jelenlegi és egykori köztisztviselőinek üzleti tevékenységeit

Nusa Dua, 2022. november 16. Hszi Csin-ping kínai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén fekvõ Nusa Dua luxusüdülõhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/Reuters pool/Willy Kurniawan
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A korrupció elleni küzdelem jegyében vezetik be az új jogszabályt.

Hsziao Pei, a korrupcióellenes csúcsszerv, a Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság igazgatóhelyettese hétfőn nyilatkozott a jogszabályról a People’s Daily című, állami napilapban.

Soron kívül Az MLSZ elfogadtatná a Nagy-Magyarország jelképét az UEFA-val

Elmondta, hogy a korrupció ellen a jövőben további szigorító jogszabályok várhatók, melyekben a köztisztviselőkre vonatkozó korlátozások is helyet kapnak. Egyelőre azt azonban még nem közölte, hogy mikor lép életbe a rendelkezés.

Kínában ez lesz az első olyan, országszerte bevezetett jogszabály, ami korlátozza a köztisztviselőket a magánszektorban folytatott üzleti ügyleteikben – számolt be róla a South China Morning Post.

Hszi Csin-ping elnök ugyan régóta igyekszik megfékezni a korrupció terjedését, azonban az irányelvek nem egységesek, ami miatt nehéz nyomon követni a különböző helyi rendeleteket.

Vannak olyanok, melyek kifejezetten megtiltják a hivatalban lévő tisztviselőknek, hogy vállalkozásokat vezessenek vagy részvényekkel kereskedjenek, ugyanakkor gyakori, hogy a tisztviselők a politikából való kilépésük után a magánszektorban helyezkednek el, ami visszaélésekre ad lehetőséget.