Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Mióta itt jártál:

Kína egyik legnépesebb tartományában szinte mindenki elkapta a koronavírust

MTI/EPA/WU HAO
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Honan tartományban akár 88,5 millió fertőzött is lehetett, ami a lakosság 90%-át jelenti.

Kan Quancheng, Honan tartomány egészségügyi bizottságának igazgatója egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a fertőzöttek száma az elmúlt hetekben ugrott meg drámai módon.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Ugyanakkor Kína harmadik legnépesebb tartományának fertőzöttségi adatai messze nem egyeznek az állam által közreadott információkkal, melyek december óta csupán 120 ezer megbetegedésről szólnak – országszerte.

Mindeközben Pekingben is egyre rosszabb a helyzet, a Chaoyang kórházban elfogytak a covid-betegeknek szánt ágyak, többeket már csak a folyosón tudtak elhelyezni – számolt be róla a Fox News.

Dr. Marc Siegel, a NYU Langone Medical Center orvosprofesszora úgy vélekedett, hogy a kínai járvány súlyossága annak köszönhető, hogy az ázsiai ország a saját oltóanyagát helyezi előtérbe.

Azok viszont már nem nyújtanak olyan szintű védelmet az új vírusvariáns ellen, ami képes lenne megfékezni a terjedést. Az állam azonban továbbra is igyekszik szépíteni a helyzeten, ezért a közösségi oldalakon terjedő információkat szigorúan cenzúrázzák.