Clouds
21 Budapest
Dollár
344,33 Ft
Euró
368,88 Ft
Font
428,05 Ft
Bitcoin
25,634 $

Kína az országba utazó dél-koreai állampolgárok vízumkiadását is megkezdi szombattól

Fotó: Kínából érkező utasok a londoni Heathrow repülőtéren 2023. január 4-én. Másnaptól a brit kormány az indulás előtti két napnál nem régebbi negatív eredményű koronavírusteszt birtokában engedi csak a Kínából érkezők belépését az országba. A korlátozás előzménye, hogy december 7-én Kína radikálisan enyhítette a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett, világszerte a legszigorúbbak között nyilvántartott szigorításokat, és azóta egyre növekszik a vírusfertőzöttek száma az országban. MTI/EPA/Andy Rain
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ez azután történt, hogy Szöul úgy döntött, eltörli a coviddal kapcsolatos utazási korlátozásokat, amelyek a Kínából érkező utazókra vonatkoztak.

Korábban beszámoltunk róla, miszerint Kína nem nagyon díjazta, hogy több ország is covid-tesztet írt elő a kínai turistáknak, ezért Peking vízumfelfüggesztéssel válaszolt a dél-koreai „diszkrimináló” korlátozásokra.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Nem sokkal később Kína úgy határozott, hogy újra megkezdi az országba utazó japán állampolgárok vízumkiadását, bár akkor még nem derült ki, hogy a dél-koreai állampolgárok kapcsán is lesz-e hasonló változás.

Ám a hírek szerint Peking immár hajlandó rövid távú tartózkodásra jogosító vízumot adni a Dél-Koreából érkező utasoknak, miután Szöul úgy döntött, hogy eltörli a coviddal kapcsolatos utazási korlátozásokat, amelyek a Kínából érkező utazókra vonatkoztak – írta az Al Jazeera.

„Kína szombattól megkezdi az üzleti, tranzit- és egyéb magánügyek céljából kiadott rövid távú vízumok feldolgozását”

– áll a szöuli kínai nagykövetség beszámolójában.

A lépés nem meglepő annak fényében, hogy a dél-koreai turisták egyik legnépszerűbb úti célja Kína, ahová 2018-ban több mint 4 millió dél-koreai látogató érkezett, bár ez fordítva is igaz, mivel a Dél-Koreába 2019-ben látogató turisták több mint egyharmadát kínai állampolgárok tették ki.