Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Kína: nő a covid-fertőzöttek száma, az emberek a hagyományos gyógymódokhoz fordulnak

TÉMÁK:
#Covid
Fotó: Gyógyszertári vásárlásból távozik egy védőmaszkos vevő 2022. december 14-én. A kínai Országos Egészségügyi Bizottság ezentúl nem közli napi jelentésében az új, de tünetmentes koronavírus-fertőzöttek számát. December 7-én Kína radikálisan enyhítette a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett szigorításokat: megszüntette a kötelező járványtesztelést, és könnyített a karanténszabályokon. MTI/AP
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag gyümölcsök iránti kereslet növekedése áremelkedést és készlethiányt eredményezett egyes helyeken.

Kínában jelentősen megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, miután az ország úgy döntött, hogy enyhít a szigorú járványügyi korlátozásokon és megtanul együtt élni a coviddal, ami számos nem várt hatást hozott magával.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Például a C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag gyümölcsök (őszibarack, citrom) iránti kereslet is megnőtt, így több felhasználó arra panaszkodott a közösségi médiában, hogy az élelmiszerboltokban a szokásos ár kétszeresét, 13 jüant (1,86 dollárt) kértek két darab citromért.

Mások pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy a weboldalakon készlethiányos lett a citrom, míg a barackkonzervek eladásai csaknem 900%-kal ugrottak meg hétről hétre – derül ki a CNBC beszámolójából.

Emellett a hagyományos kínai orvoslással foglalkozó kínai gyógyszergyártó vállalatok részvényei körülbelül 142-184 százalékos teljesítményt értek el december elején, amennyiben az adatokat összehasonlítjuk az egy évvel korábbi információkkal.

Liu Csingcsüan, egy pekingi kórház elnöke egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyugati gyógymódok a hagyományos kínai orvoslással együtt alkalmazva igazán hatásosak a láz, illetve az omikron-variáns okozta fertőzés tüneteinek kezelésére.