Dollár
433,24 Ft
Euró
418,12 Ft
Font
466,89 Ft
Bitcoin
19,393 $

Kilenc év éberkóma után fordult jobbra az állapota egy barcsi kétgyerekes anyának

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. július 26. - 11:26

Varga Katalin úgynevezett minimális tudatállapotba került, még nem képes ellátni magát, de már néhány dologra reagál. 

Varga Katalinnak az élete kilenc évvel ezelőtt fordult hatalmasat: egy agydaganat miatti műtét után elkapott egy fertőzést, amelynek következtében éber kómába került, nem tudott beszélni, mozdulatlanul töltötte az idejét, de mindent érzékelt a külvilágból. 

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Katalint az édesanyja, Kistaj Éva ápolja, aki a Blikknek számolt be arról, hogy a nő helyzete most jobbra fordult, ugyan még nem képes ellátni magát, de néhány dologra legalább már reagál. 

„Már három szakember is megerősítette, hogy nincsen kómában. Ez egy borzasztóan hosszú folyamat volt, nem egyik pillanatról a másikra történt. Kilenc év szenvedés után jött az áttörés” – kezdte Kistaj Éva.  

„Amikor mondom neki, hogy ha ért, jártassa a száját, így is tesz. Ha azt kérem, csukja be, megteszi. A minap például buliztunk, bolondozva „csárdást jártunk az ágyban”. Ki is tudjuk már ültetni, de torna közben elkezdte mozgatni a lábát is egyedül. Apró változások, de rengeteget jelentenek” – tette hozzá.  

A tragédia ráadásul még a gyerekeit is elvette tőle: az apjuk magához vette őket, aki ráadásul követeli tőle a gyerektartás fizetését, 600 ezer forintot, miközben Éva egy 100 millió forintos kártérítési perben harcol a kórházzal. 

„Azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan felveszik egy rehabilitációs intézetbe, aztán egy koponyaimplantátumot ültetnek be neki, majd kiutazunk Barcelonába egy speciális kezelésre. Már sokszor azt hittem, hogy feladom, de most végre van okunk bizakodni” – mondta Éva.   

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.