Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Kijevi szabotázsakcióra gyanakodnak, miután két olajraktár gyulladt ki Oroszországban

Fotó: A drónfelvételről készült dátum nélküli, először Alekszandr Hodakovszkij, az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" katonai parancsnoka, majd a Mariuopli városi tanács által közzétett képen füst száll fel az Azovsztal acélgyár területéről légicsapások következtében a kelet-ukrajnai Mariupolban 2022. április 19-én. MTI/EPA/Mariuopli városi tanács
not image

Takács Petra

2022. április 25. - 15:21

Egy szakértő szerint a kilőtt rakétáknak megvan a megfelelő hatótávolsága ahhoz, hogy mindkét célpontot elérje, ha az orosz-ukrán határ közelében telepítik.

A jelentések szerint hatalmas tűz ütött ki két olajraktárban, amelyek az oroszországi Brjanszkban találhatók, kevesebb mint 100 mérföldre az ukrán határtól, emiatt egy kijevi szabotázsakcióra következtettek.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Az orosz állami média szerint az első eset egy 10 ezer tonna üzemanyagot tároló létesítményben következett be, amelyet egy másik incidens követett egy 5 ezer tonna üzemanyagot raktározó objektumban, ebből az első polgári, a második katonai tulajdonban állt.

Az orosz közösségi médiában megjelent felvételeken számos füstoszlop volt látható, amelyek a magasba emelkedtek, az incidens kapcsán pedig Rob Lee katonai elemző azt mondta, valószínűleg az ukrán katonák „keze lehet a dologban”, ám úgy véli, ezt nem vehetjük teljesen biztosra.

Hozzátette, amennyiben megerősítésre kerül, hogy az ukrán erők lőtték ki a ballisztikus rakétákat, akkor egyértelművé válik, hogy a csapásokat azért hajtották végre, hogy ezzel „zavart okozzanak” az orosz hadsereg üzemanyag-ellátásában.

A The Guardian cikkéből kiderül, hogy az orosz katasztrófavédelmi minisztérium által kiadott közleményben azt állították, a tűzesetek nem indokolták, hogy a 400 ezer lakost számláló város bármely részét kiürítsék.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.