Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Kilenc civil áldozata lehet az összecsapásoknak Kijevben, egy gyerekről is hírt adtak

Kijev, 2022. február 26. Sorban állnak emberek egy kijevi élelmiszerbolt elõtt 2022. február 26-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erõk mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a fõváros ellen is hadmûveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenõrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekrõl is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetõintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/EPA/Zurab Kurcikidze
not image

Takács Petra

2022. február 27. - 18:49

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere bejelentette, hogy az ukrán-orosz háború csütörtöki kirobbanása óta kilenc civil vesztette életét vagy tűnt el az ukrán fővárosban.

Kijev polgármestere vasárnap adott újabb tájékoztatást arról, hányan haltak meg a fővárosban, mióta az orosz csapatok bevonultak Ukrajnába.

A Sky News szerint Vitalij Klicsko elmondta, kilenc polgári személy „hunyt el, vagy tűnt el” a városban február 24. óta. Ezek közül ketten szombat hajnalban haltak meg, amikor rakéta csapódott egy lakóházba. Klicsko elmondta azt is, hogy a kilenc eltűnt vagy elhunyt személy között egy gyermek is van.

A polgármester kijelentette, hogy jelenleg nincsenek orosz csapatok Kijevben: „A hadseregünk, rendőreink és területvédőink továbbra is kutatják és semlegesítik a szabotőröket” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.