Dollár
399,89 Ft
Euró
406,67 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
23,591 $

Kigyulladt egy gondozóotthon New Yorkban

Fotó: Faheem Jackson/Pexels
not image

Kornis Vivien

2021. március 23. - 22:19

Tűz ütött ki egy New York-i gondozóotthonban kedden a korai órákban, az épület egy része összeomlott, egy bentlakó életét vesztette, egy tűzoltónak nyoma veszett.

A New York külvárosában megtalálható Evergreen Court Home for Adults épületében éjszaka csaptak fel a lángok, a tűzoltók a gondozóotthon idős és mozgáskorlátozott lakóinak mentését és a tűz oltását végzik. 

Soron kívül Megérkezett Krausz Gábor reakciója Tóth Gabi Rolex luxusórájára

Eddig 20-25 lakót sikerült kimenekítenie az épületből a kivezényelt egységeknek, többségüket kórházba szállították a Rockland megyei tűzoltókoordinátor, Chris Kear szerint.

A CNN tudósításából kiderül, hogy egy tűzoltó akkor került komoly bajba, amikor a harmadik emeletre szorult bentlakó kimenekítésére indult. A tűzoltó vészhelyzeti jelet küldött kollégáinak, ám társai kedd reggelik nem leltek a nyomára.

A tűz mérete és mértéke miatt a körülmények túlságosan elviselhetetlenek voltak, így vissza kellett fordulniuk, mielőtt megtalálták volna a tűzoltót

– magyarázta Kear. A csapatok folytatják a kutatást eltűnt társuk után a romok között.

Két tűzoltót kórházba kellett szállítani, egyikük további ápolásra szorul a füst belélegzése és a szervezetében megtalálható túl magas szénmonoxid-szint miatt, nyilatkozta a koordinátor. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

Nagyjából 100-125 személy él az épületben, a hatóságok még dolgoznak minden bentlakó hollétének megállapításán. Az épület egyik szárnya teljesen összeomlott.