Kigyógyult a koronavírusból, rövidebb lett a pénisze

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. január 14. - 23:08

Legalábbis ezt állítja az a férfi, aki átesett a fertőzésen, és olyan utóhatásokat tapasztalt, melyekről még csak nem is hallottunk korábban.

A koronavírus-járvány terjedésével, majd az oltóanyagok megjelenésével egyre csak jönnek az abszurdabbnál abszurdabb tapasztalatok és élmények, s bár mindannyian tudjuk, hogy ezek többsége inkább a pénzről szól, a következő történetet elég nehéz hova tenni.

Történt ugyanis, hogy egy 30-as éveiben járó amerikai férfi közölte, hogy nemi szerve egészen pontosan 3,8 centiméterrel lett rövidebb, miután kiderült, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Állítása szerint mindez az érrendszeri károsodásnak tudható be, melyet elszenvedett a fertőzés alatt, és azt is közölte, hogy mindez nagyban befolyásolja mindennapi életét.

Elmondása szerint a koronavírus péniszére gyakorolt káros hatása megakadályozza a normális életvitelben, s bár első hallásra kifejezetten légből kapottnak tűnhet a furcsa eset, egyes szakértők a férfi mellé álltak, mondván, van benne ráció – egyes szakértők szerint ez egyfajta merevedési zavar lehet, mely eddig csak pár gyógyultnál jelentkezett.

A férfi története azonban szélsebesen bejárta az orvosközösséget, és több tudós is belevetette magát a témába, hogy kiderítse, valóban lehetséges-e, hogy a férfi pénisze összezsugorodott a fertőzés miatt. S bár tényleg szürreálisnak tűnik az állítás, a tudományos közösség végül megerősítette, hogy lehetséges, hogy valóban merevedési zavarral küzd a fertőzés után, de nem tartják kizártnak, hogy később bizonyos rehabilitációs eljárásokkal visszanyerheti pénisze elvesztett hosszát.

A férfi beszámolója szerint 2021. júliusában fertőződött meg koronavírussal, s bár kigyógyult, közvetlenül a felépülés után észrevett valami nagyon furcsa dolgot péniszén: szemmel láthatóan kisebb lett. Ennek következményeképp pedig jóformán elvesztette önbizalmát, és igen kellemetlen élményekkel “gazdagodott” a szexuális együttlétek során is.

Neves urológusok azóta megfejtették a rejtélyt, és kiderült, hogy a férfi panaszai valósak, ugyanis a koronavírus-fertőzés egyik legritkább hosszú távú tünete az, hogy a férfiak esetében a pénisz szövetei károsodnak, ez pedig merevedési zavarokhoz vezet –számolt be a Science Times.