Kiemelten fontos együttműködés valósulhat meg Kína és Franciaország között a koronavírus elleni harcban

not image

A T-800-as

2020. augusztus 30. - 08:44

Kína nagyon nyitni szeretne Franciaország felé, mert úgy érzik, hogy közös erővel sokat érhetnek el. A franciák is nyitottak lehetnek a különböző együttműködésre, de volt valami, amire nemet mondtak.

Kína nagyon nyitni szeretne Franciaország felé, mert úgy érzik, hogy közös erővel sokat érhetnek el. A franciák is nyitottak lehetnek a különböző együttműködésre, de volt valami, amire nemet mondtak.

Wang Yi kínai külügyminiszter és Emmanuel Macron személyesen egyeztettek a különböző kérdésekről, így nemcsak a koronavírus okozta helyzetről volt szó. Franciaország első embere például nem tiltja be a Huawei-t, de úgy döntött, hogy biztonsági okokból nem a céggel közösen építi ki az 5G-hálózatát.

Franciaországban a kínai márka helyett a Nokia és az Ericsson kapja meg a lehetőséget arra, hogy kiépítsék az ország első 5G-hálózatát, ami egy újabb mérföldkő a technikai fejlesztések területén, és az adatátvitelben.

Újra berobbant a koronavírus-járvány Franciaországban

Macron hangsúlyozta, ez nem egy személyes ügy, és normális, hogy egy európai megoldást akarnak a kommunikáció biztonsága miatt. Az elnök erről az Associated Press kérdésére mondott néhány szót, amivel az South China Morning Post is kiemelten foglalkozott.

Wang közölte, hogy Kína kész együttműködni Franciaországgal az atomerőművek területén és a koronavírus megállításában. Erről pedig a kínai külügyminisztérium közleményében olvashattunk. A kínai külügyminiszter hangsúlyozta Macaronnak, hogy a két országnak együtt kell működnie a gyógyszerek- és oltóanyag-kutatás terén, miközben támogatják az Egészségügyi Világszervezet vezetőségét, és ellenzik a járvány politizálását.

Wang hozzátette, Kína egy olyan partner, mely nem versenytársa Európának, valamint Peking azt szeretné, ha Franciaország és Európa hozzájárulna a globális helyzet stabilitásához, és a multilateralizmus védelméhez.

Macron szerint rendkívül fontos a két ország közötti stratégiai kommunikáció, és Franciaország hajlandó elmélyíteni az együttműködést a koronavírus elleni harcban, a kereskedelem és a mezőgazdaság területén. Erről szintén a kínai külügyminisztérium számolt be.

Kína kész előrelépéseket tenni egy nukleáris projekttel kapcsolatban is. A két ország még a 2000-es évek elején kezdte el megvitatni a polgári felhasználáson alapuló nukleáris projekt fontosságát, és annak hatásait.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/mesterseges-intelligenciaval-95-os-pontossaggal-kimutathato-az-alzheimer-kor/