Kiderült, mekkora büntetést kapott Gődény a budapesti tüntetésért

YouTube/György Dr. Gődény
not image

Hujber Dávid

2021. március 8. - 11:40

Gödény György még február hónap végén volt jelen a Hősök terére szervezett tüntetésen, aminek most meg kell fizetnie az árát.

A 24.hu a cikkében arról ír, hogy egymillió forintra büntették meg Gődényt a Hősök terén lebonyolított tüntetés miatt, miközben a harmadik hullám már beindult és sorra jöttek az új fertőzöttek.

Körülbelül ezer ember vett részt a tüntetésen, akinek a többsége nem viselt maszkot. Ez pedig potenciálisan nagyobb vírusveszéllyel is járt, akik így nemcsak egymásnak, hanem azoknak is átadhatják a fertőzést, akik minden erejükkel a védekezésre koncentrálnak.

A 24.hu-nak adott válaszban közölték, hogy a gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forintos bírságot szabtak ki. „A Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki.” – olvasható a cikkben.

„Közben megtudtuk, hogy Gődényt az sem különösebben zavarta a budapesti tüntetés összehozásában, hogy közben többször is gyanúsítottként hallgatták ki a szabolcsi nyomozók rémhírterjesztés miatt.” – teszik hozzá.

Megvannak az új magyar számok: egymillió beoltott, 2696 fertőzött, 115 elhunyt, 806 -an vannak lélegeztetőgépen

A másik üggyel kapcsolatban szintén újabb információkat közöltek a cikken belül, miután megkeresték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivőjét.