Kiderülhetett Bill Gates és Melinda Gates válásának valódi oka

MTI/AP/Elaine Thompson
not image

Kulcsár Péter

2021. május 9. - 10:40

2013-ban egy titkos megbeszélés során találkozott egymással Melinda és Bill Gates, valamint a szexuális bántalmazással később megvádolt Jeffrey Epstein, a tárgyalásról azonban Melinda idejekorán távozott, mivel nem érezte magát biztonságban.

A Daily Beast magazin értesülései szerint ez lehetett az első alkalom, amikor megromolhatott a Gates-házaspár kapcsolata. Bill Gates korábban sem tagadta, hogy többször is felkereste az akkoriban multimilliomosnak számító Epsteint, aki állandó támogatásáról biztosította a Microsoft egykori vezetőségét.

Mindez nem tett jót Gatesék viszonyának, a család barátja szerint Melindát a mai napig rémálmok gyötrik az eset kapcsán, és képtelen volt kiheverni a találkozón átélt gyalázatos inzultusokat.

A szóban forgó eseményen részt vett egy neve elhallgatását kérő magas rangú Microsoft-alkalmazott is, aki a lap megkeresésére megerősítette, hogy Melinda valóban ki nem állhatta Epsteint viselkedése miatt, ami szerinte nem meglepő, hiszen az üzletember undorítóan bánt a nőkkel még az ilyen informális tárgyalásokon is.

“Egyszerűen egy elviselhetetlen ember volt. Egészen addig ment el, hogy gusztustalan megjegyzéseket tett, miközben a megbeszélések tárgyáról elterelte a szót. Bárki láthatta, hogy kétségkívül nem bír magával, és senki sem érezte jól magát körülötte” – tette hozzá a bennfentes informátor.

Bill Gates és Epstein többször is összeült beszélgetni 2013 előtt is, végül 2014-ben szakadt meg a kapcsolatuk, amelyhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy Melinda elpanaszolta férjének, nem érzi jól magát, amikor a két fél folyamatosan összejár.