Kézi-EB: kemény kritika a magyaroknak a szlovák társrendezőtől

Fotó: Pixabay/ JeppeSmedNielsen
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Nem csak a szlovák fél kritizálta a magyar rendezést, a Magyar Kézilabda Szövetség közleményben reagált.

Martin Simonides, a szlovák szervezőbizottság elnöke a TASR-nek adott interjújában komoly kritikával illette a magyarországi szervezést, ugyanis kockázatosnak tartja a teltházas mérkőzések megrendezését, főleg úgy, hogy a visszanézett felvételek alapján a nézők egy része nem vette komolyan a maszkhasználatot.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Simonides kifejtette, hogy a szlovák fél jobban odafigyel a nézők és a játékosok biztonságára, egyúttal megköszönte a kormánynak, hogy lehetővé tette a 25%-os kihasználtság engedélyezését – írta meg a Telex

Nem ez volt az egyetlen bírálat, korábban a francia játékosok kifogásolták, hogy a szállodájukban a vendégek nem viselnek maszkot, a montenegróiak csapatkapitánya, Vasko Sevaljevic pedig egyenesen szégyenletesnek nevezte a szervezést, amiért szállodát kellett váltaniuk a játékosok pozitív covid-tesztjei miatt.

Az MKSZ közleményében reagált, miszerint értetlenül állnak a kritikák előtt, hiszen a tornát az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak betartásával, velük közösen szervezik. Gulyás Gergely miniszter korábban bántónak nevezte a franciák panaszát, véleménye szerint „gyarmattartó arrogancia” jellemezte a viselkedésüket.