Kezdődhet a „Messi-hadművelet”: irány Anglia?

not image

A T-800-as

2020. augusztus 26. - 02:30

Ahogy az várható volt, a top-klubok megkezdték a harcot egymással minden idők egyik legjobb játékosáért, aki lehetséges, hogy tényleg elhagyja a Barcelonát.

Ahogy az várható volt, a top-klubok megkezdték a harcot egymással minden idők egyik legjobb játékosáért, aki lehetséges, hogy tényleg elhagyja a Barcelonát.

Lionel Messi jövője továbbra is nagy kérdőjel, és minden eddiginél nagyobb az esély arra, hogy távozzon Barcelonából, ahol már nemigazán érzi magát kényelmesen. Az új edző, Ronald Koeman természetesen meg akarja tartani az argentint, és közölte vele a tényeket, valamint a jövőbeni terveket.

Messi azonban közelebb állhat a távozáshoz, de a helyzete nem egyszerű, mivel egyrészt még van egy 1 éve a szerződéséből, másrészt 700 millió euró a kivásárlási ára, harmadrészt pedig évi 50 millió euró körül mozog a fizetése.

KÉPTELEN MEGVÁLNI A REAL MADRID BALE-TŐL

Nagyon kevés klub engedhetné meg magának ezeket a számok, de az ESPN beszámolója szerint a Manchester City készen állhat arra, hogy harcba induljon az argentinért, akivel régóta együtt szeretnének dolgozni. Mindezt a pénzügyi fairplay betartásával tennék meg, annak megsértése nélkül.

A Barcelona számára is komoly fejtörést okoz az ügy, mivel ha most nem engedik el Messit, és később nem tudják meggyőzni, akkor jövő nyáron ingyen kellene elengedniük. Jelenleg azonban sok pénzt kereshetnek rajta, de az kizárt, hogy bárki is kifizesse érte a 700 millió eurós záradékot.

Az ESPN az elmúlt héten kiderítette, hogy a Barcelonánál vannak bizonyos igazgatósági tagok, akik nyitottak lehetnek Messi eladására, és az érte kapott pénzt a csapat újjáépítésére fordítanák, amire igen nagy szükség lenne.

Az ESPN forrásai is arról számoltak be, hogy Messinek vannak kételyei a maradása kapcsán, amire eddig nemigen volt példa. A Bayern München elleni 8-2-es vereség ébreszthette rá igazán, hogy a csapat nem a megfelelő úton halad előre. Kedd este pedig kiderült, hogy az argentin kérvényezte a távozását.

Messi már 33 éves, tehát nem maradt sok éve arra, hogy a legmagasabb szinten játsszon, így az utolsó szezonjait egy olyan klubnál töltené el, ahol biztosan sikeres lehet. Ennek értelmében kevés olyan klub van, mely képes felajánlani neki azt, amit akar.

A PSG-nél közölték, hogy nagyon szívesen látnák a zsenit, de már csak Pep Guardiola személye miatt is esélyesebbek lehetnek a britek, és a franciák arra számítanak, hogy Messi a Barcelonánál marad.

Az ESPN több pénzügyi szakértővel is konzultált, akik úgy vélik, hogy a Messi felé tett lépések egy klub számára sem valósíthatóak meg, mivel a koronavírus okozta járvány komoly hatást gyakorol a gazdasági helyzetre. Ezen kívül a City pénzügyeit mikroszkóp alatt vizsgálják, miután a közelmúltban volt egy ügyük az UEFA-val.

A CAS akkor a City mellé állt, és érvénytelenítette az UEFA által kiszabott büntetést, mely 2 éves eltiltásról szólt. A 10 millió eurós bírságot azonban ki kellett fizetniük, mivel a klub elutasította az együttműködést az UEFA kezdeti vizsgálatában.

Ezek után a City-nek meg kellene győznie a Barcelonát arról, hogy a 700 milliós kivásárlási ár helyett egy sokkal ésszerűbb összegben állapodjanak meg. A katalánok egyelőre nem akarják megnevezni a Messiért kért árat, mivel arra várnak, hogy az argentin meghozza a végleges döntését, és mit mond a nagy nyilvánosság előtt.

Messi a briteknél az egyik legjobb barátjával dolgozhatna együtt, aki történetesen Sergio Aguero. Ez szintén egy olyan motivációs vonal lehet, ami meggyőzheti őt a váltásról. Érdekes hetek előtt állunk az átigazolási piacon…

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-psg-valasza-messi-esetleges-erkezesere-a-barcelonatol/