Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Kevin Spacey botránya nagyon sokba került a színésznek: 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavár producereinek

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 5. - 17:51

A színész fellebbezését elutasították, így 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavár producereinek, miután a szexuális visszaéléssel kapcsolatos ügye miatt ki kellett írni a sorozatból.

Kevin Spacey elvesztette a pert, fellebbezését ugyanis elutasították a bíróságon, a döntés értelmében pedig 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavár producereinek, amiért ki kellett írni a sorozatból botrányai miatt. Mint ismert, a színészt novemberben kötelezték az összeg megfizetésére, miután kirobbant a botrány, mely szerint a fiatal stábtagokat szexuálisan zaklatta.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: hihetetlen bejelentések, Kulcsár Edina, Rubint Réka, Csobot Adél is elindul

A Guardian értesülései szerint Spacey fellebbezett a döntés ellen, ám kérelmét csütörtökön egy Los Angeles-i bíró elutasította. Mel Red Recana bíró úgy fogalmazott, hogy a színész ügyvédei nem voltak képesek bizonyítani, hogy a kártérítési ítélet “annyira irracionális volt”, hogy az a felek szerződésének önkényes átalakítását eredményezte volna.

Az MCR ügyvédje, Michael Kump az ítélet után kijelentette, hogy az MCR “elégedett a bíróság döntésével”, a vállalat pedig eredeti beadványában úgy fogalmazott, hogy a színészt kénytelenek voltak kiírni a sorozatból, miután olyan botrányos vádak láttak napvilágot, melyek szerint Spacey

“szisztematikusan kizsákmányolta, szexuálisan zaklatta és fogdosta azokat a fiatal férfiakat, akikkel karrierje során filmes, televíziós és színházi projektekben dolgozott”.

A bíró végül arra a következtetésre jutott, hogy Spacey több alkalommal is megszegte a szerződésében foglaltakat, beleértve a vállalat zaklatás elleni politikáját is. Spacey öt évadon át alakította a Kártyavár című sorozat főszereplőjét, Frank Underwoodot, ám a botrány kirobbanásakor szinte azonnal kiírták a sorozatból.