Ketten meghaltak, 12 ember pedig megsérült egy 24 órás vérontás során Londonban

Flickr/André Gustavo Stumpf
not image

Borbély Fanni

2021. február 7. - 19:51

A brit Fővárosi Rendőrség kilenc különálló esetben nyomoz, miután pénteken és szombaton egy értelmetlennek tűnő erőszakhullám tört ki Londonban. Egy 20 év körüli férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, miután a hatóságokat szombaton 11 óra után értesítették egy dulakodásról, ekkor két férfit letartóztattak.

Nem sokkal 15 óra után egy újabb hívás érkezett a rendőrséghez, ekkor egy 24 éves férfit szállítottak kórházba, szintén súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel. Jelenleg is folyik a vizsgálat az ügyben, miután egy húszas éveiben járó férfi elhunyt, egy tinédzser pedig a kórházban vesztette életét egy szúrt seb miatt.

A westminsteri rendőrség szerint 18 órakor egy 15 éves fiút késeltek meg, állapota azonban nem életveszélyes. A tiszteket 18 és 21 óra között összesen öt késelés miatt értesítették, azonban az előzetes jelentések alapján az érthetetlen erőszakhullámban történt bűncselekmények egymástól függetlenek lehettek.

A Metro azt írja, a helyi rendőrség értetlenül áll az események előtt, ugyanis semmi előjele nem volt az erőszakos cselekedeteknek, a lakosság pedig kifejezetten aggasztónak találja az elmúlt napok eseményeit. A gyilkosságokkal kapcsolatos nyomozások jelenleg is folyamatban vannak, a helyi rendőrség pedig egészen vasárnap reggel hat óráig kapott felhatalmazást arra, hogy átvizsgálják a bűntények helyszíneit.